Tuesday, March 3, 2009

I cheated myself...


"Hand me your Stella and fly" είπε στην φίλη της η Amy όταν τελικά αποφάσισε να ακούσει την φίλη της και να την ακολουθήσει σε μία προγραμματισμένη εδώ και βδομάδες έξοδο. Ήθελε πολύ να γυρίσει σπιτάκι της και να αναπτύξει την πολύχρονη σχέση της με το τηλεκοντρόλ, αλλά σκέφτηκε πως είναι κρίμα να το ακυρώσει τελευταία στιγμή, είναι κάπως ανεύθυνο. Πήρε, λοιπόν, τα ταλαιπωρημένα ποδαράκια της και μαζί τραβήξανε κατά την στάση του τραμ.

Το τραμ όλο πήγαινε, πήγαινε, πήγαινε και πουθενά δεν έφτανε. Μετά από μία ώρα περίπου κατέβηκαν στην μέση του πουθενά και άρχισαν να ψάχνουν τις κοκόνες που περίμεναν κάπου εκεί γύρω. Όσο η Vicky τηλεφωνούσε απεγνωσμένα μία εκ των δύο κοκονών, η Amy χάζευε την ομίχλη και την υγρασία από το χορτάρι. Περπατούσαν πάνω - κάτω προσπαθώντας να εντοπίσουν τα απόντα μέλη της παρέας, παραπατούσαν σε πετραδάκια και τα τακούνια τους βυθίζονταν σε λάσπες και... ποιός ξέρει τι άλλο, αν λάβουμε υπόψη μας το γνωστό ρητό που αναφέρεται σε όσους νυχτοπερπατούν...

Ακολούθησαν αρκετά λεπτά περιπλάνησης και αναζήτησης και τελικά κατέληξαν όλες μαζί στο μαγαζί του προορισμού τους. Πέρασαν ώρες ακούγοντας μουσική και ανταλλάσσοντας κουτσομπολίστικα σχόλια. Όταν το συγκρότημα τελείωσε την επίδειξη του, ο τραγουδιστής κατέβηκε από την σκηνή και πήρε με την σειρά τα τραπέζια για να βελτιώσει τις δημόσιες σχέσεις της μπάντας του.

Κάποια στιγμή ήρθε και η σειρά του τραπεζιού των κοριτσιών. Η Amy ήταν απασχολημένη, μιλούσε με έναν περίεργο τύπο ο οποίος αναζητούσε στην μορφή της επιβεβαίωση. Εκείνη όμως είχε νιώσει το ένστικτό της να μπαίνει σε λειτουργία και κατάλαβε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν αξιόπιστος. Όταν ο Thomas της μίλησε εκείνη δεν πολυέδωσε σημασία. Του απάντησε μονολεκτικά και συνέχισε να πίνει το ποτό της. Εκείνος ομως δεν ήταν συνηθισμένος σε τέτοια αντιμετώπιση. Ως τραγουδιστής είχε μάθει να έχει όλες τις κοπελίτσες στα πόδια του, να λιώνουν με ένα του βλέμμα και να παρακαλάνε για ένα του φιλί. Αυτή η αντιμετώπιση λοιπόν προκάλεσε το ενδιαφέρον του. Τον έκανε να αναρωτιέται τι ήταν αυτό που έκανε την Amy διαφορετική. Πήγε σπίτι του και έψαξε στο διαδίκτυο να την εντοπίσει και να ρίξει μια ματιά πιο ελεύθερα. Αφού την βρήκε της ζήτησε να βγουν, αντιμετωπίζοντάς την επίτηδες όπως θα αντιμετώπιζε όλες τις υπόλοιπες ...θαυμάστριές του.

Την πήγε να πιούν λευκό κρασί σε ένα ήσυχο και τζαζ μπαρ, κάπου κοντά στην θάλασσα. Μιλούσαν επί ώρες, της έλεγε για εμπειρίες από το παρελθόν του και την κοίταζε επίμονα στα μάτια περιμένοντας εκείνη να κάνει την πρώτη κίνηση. Έφυγαν από το φως των κεριών και πήγαν σε κείνο του φεγγαριού. Πήγαν με το αυτοκίνητο σε μία παραλία και έμειναν εκεί για ώρες, μέχρι τις 5 το πρωί. Άκουσαν μουσική, κάπνισαν τσιγάρα, ήπιαν και λιγάκι ακόμη, συνοδεύοντας έτσι την συζήτησή τους. Κανένας από τους δύο δεν έκανε κίνηση, παρόλο που ο Thomas ομολόγησε αργότερα πως το ήθελε πολύ.

Πέρασαν οι μέρες και βγήκαν και πάλι κάποιο βράδυ. Και πάλι για κρασί, και πάλι για συζήτηση. Εκείνος είχε πλέον φτάσει στα όρια του και προσπάθησε να την σπρώξει και 'κείνη στα δικά της κάνοντάς της μία ερώτηση με σκοπό να την πιάσει εξ απροόπτου. Δεν είχε καταλάβει όμως πως την συγκεκριμένη ερώτηση σκόπευε να του κάνει και η ίδια στο τέλος της βραδιάς.

"Τί θές απ' την ζωή μου;" της είπε ενώ έτρεχαν για να κρυφτούν σε κάποιο υπόστεγο για να γλιτώσουν την πολλή βροχη. Η Amy σταμάτησε στην μέση του δρόμου και του είπε πως ήξεραν και οι δύο πολύ καλά ότι εκείνος κάτι ήθελε από την δική της, όχι εκείνη απο την δική του. Ο Thomas άφωνος την τράβηξε από το χέρι και μπήκαν στο μαγαζί. Μετά το πρώτο ποτό εκείνος άρχισε να εκδηλώνεται και κείνη να χαλαρώνει. Κάποια στιγμή της είπε με μάτια όλο υποννοούμενο: "θέλεις να πάμε σπίτι να δούμε ταινία;". Εκείνη συμφώνησε, γνωρίζοντας σε τι είδους "ταινία" αναφερόταν ο επικείμενος εραστής της. Περπάτησαν βιαστικά ως το σπίτι και κάθησαν στον καναπέ, τηρώντας υποκριτικά αποστάσεις. Άναψαν την τηλεόραση και για μερικά δευτερόλεπτα παρίσταναν πως είχαν σκοπό να παρακολουθήσουν εκείνο το ντοκιμαντέρ για τα φίδια...

Την πρώτη κίνηση την έκανε ο Thomas, φιλώντας την με πάθος και ανυπομονησία. Συνέχισαν δοκιμάζοντας τις δικές τους αντοχές αλλά και αυτές του καναπέ. Δοκίμασαν να πάρουν κάθε πιθανή μορφή, σταμάτησαν και ξαναξεκίνησαν "ατελείωτες" φορές. Αυτή τη φορά δεν αντάλλαξαν ούτε κουβέντα. Έμειναν σιωπηλοί και η επικοινωνία γινόταν μέσω αναστεναγμών και βλεμμάτων. Εκείνος την κοίταζε επίμονα, όσο και 'κείνο το βράδυ κοντά στην θάλασσα. Η ματιά του όμως δεν ήταν η ίδια. Κάτι ζητούσε, κάτι περίμενε. Είχε μετατραπεί σε ένα σαγηνευτικό κτήνος που έκανε την Amy να αναρωτιέται πώς γίνεται να αποκτήσει αυτή την ξαφνική λάμψη και προκλητική ομορφιά μέσα σε μερικές μόλις στιγμές επαφής. Το κορμί του ήταν πολύ πιο όμορφο από ότι το είχε φανταστεί. Οι γραμμώσεις του ίσα που φαίνονταν και η μυρωδιά του ήταν για 'κείνην λαχταριστή. Ήταν και οι δύο τόσο ιδρωμένοι που στα σώματά τους το φως του δρόμου έκανε παιχνίδια. Μόνοι μάρτυρες εκείνης της βραδιάς ήταν αυτό ακριβώς το φώς και το λιγοστό αεράκι που έμπαινε απο το μισάνοιχτο παράθυρο κάνοντας να χορεύει την πορτοκαλί κουρτίνα. Και οι δυο τους το γνώριζαν πολύ καλά αυτό και γι' αυτό απόλαυσαν ελεύθερα την συν...άντησή τους απλωμένοι σε κάθε εκατοστό του, ενώνοντας κάθε χιλιοστό των κορμιών τους, αναπνέοντας κάθε δευτερόλεπτο που τους απέμενε να είναι μαζί.

Όταν έσβησε η φλόγα της νύχτας και το φως της μέρας άρχισε να δίνει σημάδια για το πως είχαν τα πράγματα η Amy σηκώθηκε από τον μουσκεμένο από έρωτα καναπέ και πηγαίνοντας στην πόρτα, του ψυθήρισε στ' αφτι:

"Sweet reunion, Jamaica and Spain,
We're like how we were again.

Then you notice likkle carpet burn,
My stomach drops and my guts churn,
You shrug and it's the worst,
Who truly stuck the knife in first?

I cheated myself,
Like I knew I would
I told you I was trouble,
You know that I'm no good."

8 comments:

  1. Καλησπέρα. όμορφη ιστορία. Μου άρεσε πολύ...

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου. Καλώς ήρθες!

    ReplyDelete
  3. Πολύ , πολύ ωραίο...
    Έχεις σκεφτεί να γράψεις λογοτεχνικό βιβλίο?

    ReplyDelete
  4. Έχω ήδη αρχίσει να γράφω το πρώτο! Χαίρομαι που σ' αρέσει. Σύντομα θα γράψω κι άλλα...

    ReplyDelete
  5. Chica μου, σε έχω καλέσει σε ένα παιχνίδι! :)

    ReplyDelete
  6. Απλα τέλειο!!!Ο τροπος γραφής σου πραγματικά σε κανει να ταξιδεύεις!!!

    ReplyDelete
  7. Μου δίνεις κουράγιο! Οι γύρω μου με αποθαρρύνουν... Προσπαθώ να βελτιωθώ, αρνητικά σχόλια ή προτάσεις για βελτίωση απολύτως δεκτά (εως επιθυμητά! σσσσς)...

    ReplyDelete
  8. Chica, πάντα έτσι κάνουν οι "γύρω". Γι'αυτό και τα κρατάμε κρυφά μερικά πράγματα...

    ReplyDelete